ANNONS

Mousserande fläderbål med jordgubbar

/

Midsommar närmar sig! För många är planeringen om vad som ska ätas och drickas i full gång. Flädern är nu i full blom så passa på att plocka, göra saft för att sen kunna bjuda era gäster på denna fräscha och svalkande  midsommardrink – mousserande fläderbål med jordgubbar.

Foto: Roland Persson

Mousserande fläderbål
ca 1 1/2 liter

1 flaska mousserande vitt vin
5 dl fruktsoda
1 dl outspädd flädersaft (se recept nedan)
1 citron, skivad
1 apelsin, skivad
2 carambole, skivad
jordgubbar, skivad

Blanda alla ingredienser i en storskål. Fyll på med med isbitar och servera!

Receptet kommer från vår bok Systrarna Eisenmans mingelmat.


Flädersaft
ca 1 liter färdig saft

10 fläderblomsklasar
1 citron
5 dl strösocker
1 tsk citronsyra
5 dl vatten

Skölj blomklasarna och skaka bort vattnet. Tvätta citronen i ljummet vatten och skär den sedan
i skivor. Varva blomklasar, citronskivor, socker och citronsyra i en bunke.

Koka upp vattnet och häll det direkt över blommorna i bunken. Täck bunken och låt stå svalt i 4-5 dygn. Sila av saften och häll upp på väl rengjorda glasflaskor. Förslut och förvara svalt.

.

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00