ANNONS

Nationaldagen, picknick och vattenmelonsalad

/

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord, Du tysta, Du glädjerika sköna! Idag bjuds det på vattenmelonsallad med feta, oliver och mynta.

God morgon och glad nationaldag! Så skönt med en ledig dag mitt i veckan. Det känns verkligen att sommaren närmar sig med stora stormsteg och jag försöker hinna med så mycket innan mina barn går på sommarlov nästa vecka. Igår hade vi två superbra och inspirerande möten – först på Bonnier Brands & Magazines där vi fick många otroligt bra tips och idéer på hur vi ska förbättra vår blogg – både utseendemässigt och innehållsmässigt. Sedan snabbt iväg till Ulriksdals trädgårdgårdscafé (som förresten har världens bästa vegetariska buffé) för att träffa tjejerna Tina (Scherman Food Concept) och marknadstrategen Sanna som hjälper oss att utveckla vårt varumärke. Full av nya idéer, en massa energi och stor motivation,  känns det fantastiskt roligt och upplyftande inför den kommande framtiden!

Idag ska jag och familjen fira Sveriges nationaldag i vackra Kungliga Operan arrangerar stort nationaldagsfirande med musik, dans och roliga barnaktiviteter. Det har blivit en tradition att vi tar med oss en picknick och åker dit och hänger med kompisar och familjen. Tyvärr har jag inte hunnit planera och handlat inför idag – men ingredienserna till den här goda salladen har jag hemma så den blir perfekt att snabbt sno ihop. Färsk mynta har jag i trädgården – som har redan börjat ta över mitt jordgubbsland….Det funkar naturligtvis bra att byta ut vattenmelonen mot någon annan sorts melon.

Ha en riktigt skön dag!

/Lisa

Foto: Ulrika Ekblom

Vattenmelonsallad med feta, oliver och mynta
ca 4 portioner

1 kg vattenmelon
200 g fetaost
3 dl svarta oliver
några myntablad
lagrad balsamvinäger eller balsamicosirap

Skär bort skalet på vattenmelonen och skär fruktköttet i kuber. Tärna fetaosten. Fördela vattenmelon, feta, oliver och myntablad på ett stort fat. Ringla över lite balsamvinäger eller balsamicosirap.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00