ANNONS

Spaghetti olio, aglio e peperoncino

/

Hej kära läsare! Här kommer ”Veckans vego”. Det blir en enkel och snabb men ack så god spaghetti med olivolja, chili och vitlök.

Som ni vet så har vi som tradition att varje söndag ge er en veckomatsedel och varje måndag ett vego-recept. Dock kommer vi nu att ta en liten paus ifrån det under sommaren. Ni kommer självklart fortsätta hitta vegetariska recept – men det blir inte nödvändigtvis på måndagar.

Vi tänkte även passa på att kolla med er:

Vilka sorts recept vill ni att vi lägger upp här på bloggen? .

Vi är själva ordentliga ”all-ätare” och ni som har följt oss ett tag vet att det är en bred variation på det som bjuds på här. Finns det för övrigt något annat ni vill se här? Förutom recept alltså.  T ex mer trädgårdsinspo och inredning? Tips på köksverktyg och porslin? Etc etc.  Your wish is our command.

Foto: Roland Persson

Foto Ulrika Ekblom

SPAGHETTI OLIO, AGLIO E PEPERONCINO
ca 4 portioner

Här gör vi en egen liten variation. I orginalreceptet har man peperoncino som är torkade chiliflingor – dock använder vi färsk chili. Vi tillsätter även lite citron skal.

2 röda chilifrukter eller några nypor chili flakes
4 vitlöksklyftor
1 ½ dl olivolja
rivet skal från ½ citron
ca 1 dl finhackad bladpersilja
salt och svartpeppar
parmesanost till servering
ca 400 g spaghetti

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara 4 msk av kokvattnet.

Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.

Värm oljan i en stekpanna. Lägg i vitlöken och chilin och fräs på låg värme tills vitlöken börjar få lite färg.

Tillsätt det sparade kokvattnet. Blanda med spaghettin. Rör ner citronskal och persilja och smaka av med salt och peppar. Riv över parmesanost vid servering.

Skärbräda, olivoljakanna samt pastaslev från Housedoctor. Skål från Lagerhaus.

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00