ANNONS

Veckomeny

/

MÅNDAG

Foto Jonny Lindh

Kimchi och nudelsallad

TISDAG

Foto Ulrika Ekblom

Macaroni and Cheese

ONSDAG

Pasta med grönkål, edamame och bacon

TORSDAG

Varmrökt lax med palsternacksmos och fänkål- & äppelcoleslaw

FREDAG

Älghamburgare med bacon, karamelliserad lingonrödlök och Västerbottensost


INKÖPSLISTA

500 g makaroner, t. ex. sedani rigati
250 g äggnudlar
400 g tagliatelle

ca 600-800 g älgfärs
2 paket bacon

ca 600 g varmrökt lax

3 medelstora morötter
1 gul zucchini (ca 250 g)
1 grön zucchini (ca 250 g)
ca 150 g färska böngroddar
250 g edamamebönor (utan skida)
100 g grönkål
ca 500 g potatis, av mjölig sort

ca 400 g palsternacka
2 rödlök
1 schallotenlök
4 salladsblad
2 apelsiner
2 fänkål
1 äpple
ev ca 4 dl kimchi

1 tsk senapspulver
1 tsk rökt paprikapulver
en nypa cayennepeppar
ca ½ dl svarta och/eller vita sesamfrön

200 g vällagrad riven cheddar
100 g vällagrad riven parmesan
8 skivor Västerbottensost

1 dl ströbröd
ca 1 liter mjölk
3 dl vispgrädde
ca 150 g smör
4 hamburgarbröd


vitlök
vetemjöl
gräddfil
äppelcidervinäger
majonnäs
olivolja
rödvinsvinäger eller balsamvinäger
lingonsylt
parmesan

 

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00