ANNONS

En ovanligt vild provning med middag

/

Några av er har kanske märkt att jag (Monica) har en tendens att snöa in mig på vissa saker. Bland annat tycker Lisa att det har blivit lite väl mycket höns på våra instastories på sistone…  : ) Dessutom har jag skrivit en del här på bloggen om ”foraging”, dvs att ta vara på det ätbara som växer vilt. Och nu kommer lite mer om det – för nu på söndag har ni nämligen möjligheten att gå på en ”ovanligt vild provning med middag” på Spritmuseum här i Stockholm. Låter spännande va? Det kan jag lova att det är. Läs mer nedan.

En ovanligt vild provning med middag

Söndag 3 juni, kl 17.00

Kvällen börjar med en vild vandring i närheten av Spritmuseum med Lisen Sundgren. Hur kan vanliga vilda växter, sådana de flesta kallar ogräs, användas till mat, dryck och hur påverkar de hälsan?
Nadja Karlsson berättar om de spännande dryckerna som hon valt ut till de vilda smakerna.
Menyn komponerad av Spritmuseum restaurangs Petter Nilsson är en tolkning av restaurangens omgivning och terroir.

Lisen Sundgren är örtspecialist och forager – en som samlar vilda ätliga växter, författare och föreläsare. I flera år har hon samarbetat med flera av Sveriges främsta kockar för att utveckla användningen av de vilda växter som finns i vår närhet, hållit kurser om hur vi med naturens hjälp kan öka vårt välbefinnande och leva en mer hållbar livsstil, inte minst genom att ta in naturen i köket.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Petter Nilsson har varit bosatt i Frankrike under tio år och drev bl a La Gazzetta i Paris. Petter är välkänd på den internationella matavantgardescenen.

Pris 1500:-

Boka här!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00