Harissakyckling och tahini cole slaw i pitabröd
Pitabröd, som är en stor del av det mellanöstern köket, är otroligt användbart och kan fyllas med så mycket gott. Idag delar vi med oss av ett recept på smakrik harrissa kycklingfilé med tahini cole slaw and soltorkade tomater. En härlig smakkombination skapas med den kryddstarka harissan, nötiga tahinin och söta soltorkade tomaterna.
Ha en bra onsdag!
Harissakyckling, tahini cole slaw och soltorkade tomater i pitabröd
4 portioner
4 kycklingfiléer
ca 3 msk olivolja
2-3 msk harissa
salt och svartpeppar
olivolja till stekning
Tahini Cole Slaw
700 g vitkål (ca 8 dl strimlat)
1 dl yoghurt
2 msk tahini
½ dl färskpressad citron
2 tsk finhackad dill
salt och svartpeppar
ca ½ dl rostade pinjenötter
1 1/2 dl soltorkade tomater
dill till garnering
4 pitabröd
Börja med att göra tahini cole slaw genom att strimla vitkålen fint. Blanda yoghurt, tahini, citron och dill. Rör ihop med vitkålen och smaka av med salt och peppar.
Rör ihop olivolja och harissa. Pensla kycklingfiléerna med harissaoljan, och salta och peppra runtom. Värm lite olivolja i en stekpanna och lägg ner filéerna när den är varm. Stek kycklingfiléerna i 7-8 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta. Skär i skivor.
Lägg lite cole slaw i eller på pitabröden, lägg på kycklingbitarna, soltorkade tomater och strö över pinjenötter. Garnera med dill. (Pitabröd är godast om det är lite uppvärmt.)