ANNONS

Veckomeny

/

Vilket fantastiskt väder vi får njuta av här i Stockholm – riktig högsommar värme. Det sista man vill göra är att sitta inne och planera veckan som kommer och vardagsmiddagarna, eller hur? Men det behöver ni inte – för här kommer en somrig veckomeny. Så fortsätt njut av den sköna helgen!

Grattis på mors dag till alla er fantastiska mammor!

MÅNDAG

Foto Ulrika Ekblom

Kall avokado och grapefruktsoppa

TISDAG


Lax med ris, inlagda polkabetor och wasabi-coleslaw

ONSDAG


Örtpastasallad med feta, oliver, rostad paprika och solroskärnor

TORSDAG

Foto: Ulrika Ekblom

Spenat- och quinoasallad med tranbär- och tahinidressing

FREDAG


Grillspett med persiljebulgur, halloumi- och tomatsallad, och dilltzatsiki

Inköpslista
3 vitlöksklyftor
ca 20 körsbärstomater
2 rödlökar
1 gurka
ca 200 g små polkabetor
ca 250 g vitkål (gärna spetskål)
200 g inlagd paprika, skuren i mindre bitar
2 dl oliver
ca 130 g färsk spenat
2 citroner
2 msk hackad dill
1 grapefrukt
5 st avokado
1 ½ tsk riven färsk ingefära
saft från 1 lime
1 dl hårdpackad örter (persilja, timjan, basilika, oregano, lite rosmarin)

1 dl torkade tranbär
ca 1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl pinjenötter
1/2 dl pumpakärnor
1 msk sesamfrön, rostade
1 tsk spiskummin
1/4 tsk chilipeppar (valfritt)

500 g nötfärs
ca 500 g lax

4 ägg
1 msk majonäs
1 tsk wasabi
1 – 2 tsk risvinsvinäger (eller äppelcidervinäger)
1/2 dl sweet chilisås
några droppar sesamolja
1 dl tahini (sesampasta)

4 portioner bulgur
2 1/1 dl okokt quinoa
4 portioner ris
500 p valfri pasta (typ fusilli, penne)

2 buljongtärning (grönsak eller kyckling)

1 paket halloumi á 150 g
150 g fetaost, smulad
5 dl turkisk yoghurt
2 dl crème fraîche

ättiksprit
strösocker
honung
god olivolja
salt och nymalen svartpeppar

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00