ANNONS

Vildvuxet kurs

/

Alltså Lisen Sundgren! Vilken härlig energi den kvinnan besitter! För att inte tala om en sådan gedigen kunskap om vår natur och allt som växer vilt som går att äta. Lisen är en författarkollega och har skrivit boken Vildvuxet. Jag (Monica) var på en kurs med henne förra veckan på Rosendals trädgård – vilket var galet intressant! Det roliga var att vi gick inte längre än 100 meter under hela kursen då det fanns så mycket ätbar ogräs att upptäcka så nära inpå. Vi fick känna på, lukta och smaka på en mängd olika växter och lära oss om hur man ska känna igen dem, vilka näringsrika egenskaper de besitter samt hur man tillagar dem på bästa sätt. Bland annat var det Myskmadra, Gatkamomill, Ängssyra, Vresros, Maskros och Ryssgubbe. Jag kände mig helt upprymd när jag åkte därifrån. Och det första jag gjorde när jag vaknade nästa morgon var att ge mig ut i trädgården för att se vad jag kunde hitta. Jag behövde inte ens lämna min tomtgräns innan jag hade hittat flera av de växter som jag hade lärt mig om dagen innan! Vilken lycka!

Jag kan rekommendera varmt att vara med på en av Lisens kurser – vilket du kan läsa mer om här!

Tog en liten promenad med Lisen när kursen var slut och hon visade mig växten vårbrodd – som har en nästan kolaaktig smak och doft. Sedan dess har jag upptäckt att den växer för fullt längs vägen utanför vårt hus. Det blir till att torka och mala ner den med socker och sen göra maränger!

Myskmadra

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00