ANNONS

Tips på presenter till morsdag!

/

Ja, detta är lika mycket en önskelista till våra barn och sambo/make som en tipslista till er. Men vi tänkte vi kunde slå två flugor i en smäll!

Monicas önskelista

Förra våren, det första Henrik gjorde när vi flyttade in i huset, var att bygga världens finaste altan. Vi köpte in en härlig soffgrupp och såg framför oss långa kvällar mysandes i den med ett glas vin. Dock blev det aldrig så. Vi glömde bort att svenska sommarkvällar är aldrig särskilt varma. Så ni förstår kanske varför jag önskar mig denna eldstad – förutom att den är grymt snygg förstås.

FireGlobe eldstad från men finns just nu här till rabatterad pris 2499:-)

För några år sedan fick jag en crèpepanna i kolstål av märket De Buyer av Lisa. Sedan dess steker jag allt i den. Nu vill jag gärna ha fler då det blir lite svårt att steka t ex köttfärs i just en crèpepanna.  De Buyer tillverkar stekpannor och kokkärl i en mängd olika modeller, storlekar och prisklasser.

När jag 1995 tog examen från en designskola i Paris fick jag en Iittalla vattenkanna och glas. Jag har använt dem sedan dess. Jag älskar att Iittala är så tidlös i sin design. Just nu är jag lite betuttad i deras Ruutu vaser. Älskar färgerna! Och skulle helst vilja ha allihopa…

Ruutu vaser från Pris från ca 650:-

Ännu en klassiker är Rörstrands Swedish Grace. Vi har de vita tallrikarna och skålarna som vardagsporslin, som Henrik har ärvt från sin mormor. Med barn i huset, börjar de dock gå sönder en efter en så nu är jag sugen på att fylla på med nya tallrikar i t ex grått.

Porslin Swedish Grace från Rörstrand. Finns i olika utföranden. Pris från ca 89:-

Att ha duk är typ omöjligt när man har barn, men jag gör tappra försök ändå då och då. Älskar mina två linnedukar från Himla som är i mörkgrått och dieselblått. Men nu är jag sugen på en lite ljusare ton, t ex den i rosa eller ljusbeige.

Linnedukar från Pris från ca 1290:-

Har länge spanat på dessa fina formar från Karott. Gillar också deras beskrivning av dem – ”unika och funktionella föremål som är tillverkade av 100% rent naturmaterial. Vi köper alla produkter direkt av ett familjekooperativ i Colombia. Genom att välja Direct Trade-produkter så bidrar vi till en rättvis handel och hållbar produktion.”

Lisas önskelista

Krukan Trio Flower Pot Blue från Klong tycker jag är så himla snygg och har spanat in den länge…Två såna i fönstren skulle passa riktigt bra i vårt vardagsrum. Finns i olika storlekar, utförande och färg. Pris från 475 kr – 1400 kr.

En VitaMix Blender. Super mega kraftfull blender som man kan i princip mixa allt i – från nyttiga smoothies , till lena, varma (!) eller kalla soppor, till svalkande Frozen Strawberry Daiquiris. Perfekt nu till sommaren när man inte vill spendera så mycket tid i köket! Pris från 6495 kr.

En av mina absolut favoritbutiker (på nätet, då den fysiska butiken finns i Göteborg) är Artielleriet. De har så grymt snygga saker – man vill ha typ ALLT! Det är så himla lustigt för hotellet vi bodde på i Verona förra helgen hade liknande glas i badrummet och jag sa till Monica ”Åh! Dessa vill jag ha – vi måste ut på stan och leta.” Tyvärr hittade vi inga, men nu så! Glass Surface Tumbler Finns i två storlekar. Pris från 65 kr

Min familj vet hur viktigt kaffe är för mig på morgonen. Det är liksom heligt –  att brygga en kanna god kaffe är det första jag gör när jag kliver upp. Nu tänker jag att jag borde egentligen ha nymalna bönor till mitt kaffe eller hur? Så då skulle den en kaffekvarn passa alldeles utmärkt! Denna från Krups vann ”bäst i test” förra året. Pris från 620 kr


Snygga ugnsformar kan man aldrig ha för många av. Kan användas till matlagning samt att servera i. Dessa fina och hållbara är i gjutjärn och kommer ifrån Skeppshult och Staub. Pris från 499 kr.


Handgjord porslin

2
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00