ANNONS

Asiatisk pesto

/

För er nya läsare kan vi berätta att varje söndag lägger vi upp en veckomeny med inköpslista och varje måndag en vegetarisk rätt. Dagens vego är en smakrik asiatisk pesto på bl a thai basilika, koriander och mynta!








Asiatisk pesto
ca 4 portioner

Server gärna peston tillsammans med nudlar. Den smakar även utmärkt som salladsdressing eller dip till t ex grönsaker eller räkor. Det har också hänt att vi har haft den som sås till grillad kött, kyckling, fisk och grönsaker. Den är väldigt mångsidig helt enkelt!

3 dl jordnötter, cashewnötter eller macadamianötter
2 vitlöksklyftor
3 msk finhackad färsk ingefära
3 dl färsk mynta
3 dl färsk koriander
3 dl färsk thaibasilika
1 msk rivet apelsinskal (ca 1 apelsin)
1 msk rivet limeskal (ca 2 lime)
1 msk rivet citronskal (ca 1 citron)
saft från 1 lime

1–2 dl rapsolja
några stänk sesamolja
salt och peppar

Mixa alla ingredienserna till peston förutom olja, salt och peppar i en matberedare. Häll ner rapsoljan i en tunn stråle medan matberedaren går. Smaka av med sesamolja och salt och peppar.

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00