Veckomenyn

God morgon! Idag vaknade vi till en strålande solig dag här i Stockholm. Som vanligt på söndagar, lägger vi upp en veckomeny (inklusive inköpslista) här på bloggen för att hoppas kunna inspirera och hjälpa er inför veckan som kommer!

Ha en riktigt skön fortsatt helg och fantastisk kommande vecka!

 

MÅNDAG


Ugnbakad ratatouille med mozzarella

 

TISDAG

Vietnamesisk kycklingssallad med lime, chili och mynta

ONSDAG

Frittata med nässlor, sparris, potatis och parmesan

TORSDAG


Ajo blanco – Mandel- och vitlökssoppa

FREDAG


Pasta med krämig tomatsås med vodka och rostad paprika

Inköpslista
1 aubergine
1 zucchini
6 plommontomater
2 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
1 gul lök

9 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
2 röda chilifrukter
2 schalottenlökar
1 dl förvällda nässlor (ca 1 liter färska)
300 g potatis
125 g sparris
1 citrongräs, lättkrossat
ca 400 g salladskål
2 morötter
800 g hela tomater på burk eller tetra, gärna San Marzano
1-2 dl tomatpuré
ca 12 gröna druvor

1 msk risvinsvinäger
3 msk fisksås
2 msk vit balsamico
3 msk färskpressad lime
ca 1 dl grovhackad mynta
färsk koriander till garnering
färsk basilika till garnering
7 ägg
3 dl riven parmesan plus extra för garnering
2 paket mozzarella á 125 g
400 g kycklingfilé
1 liter hönsfond
ca 1 dl grovhackade jordnötter
3 dl mandel, skållad och skalad
rostad flagad mandel till garnering
150 g dagsgammalt vitt bröd
1/2 dl vodka
1 dl  – 2 dl vispgrädde
4 portioner valfri pasta

chiliflakes
strösocker
herbes de provence
olivolja

 

 

 

 


 

LOADING..