ANNONS

Rosévinsgranita

/

Vad är sommar utan rosévin? Och vad är fredag utan rosévin? Vi tycker inte bara om att dricka vinet utan vi gör även en god granita med det. Den passar perfekt som en svalkande sommaredessert alternativt en liten ”palate cleanser” mellan en finare middags förrätt och varmrätt.

Foto: Ulrika Ekblom

Foto Ulrika Ekblom

.

Rosévinsgranita

ca 4 portioner

1 dl strösocker
1/2 dl vatten
5 dl rosévin

Koka upp socker och vatten i en kastrull till en klar lag. Låt svalna.

Blanda sockerlag och rosévin. Häll i en form och ställ i frysen. Rör om med en gaffel när det har bildats en frusen skorpa. Fortsätt att röra om var tjugonde minut tills granitan har stelnat. Man kan också låta granitan frysa nästan helt vilket tar 3–4 timmar och sedan skrapa upp den i flagor med en gaffel.

Servera i kylda små skålar eller glas.

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00