ANNONS

Pasta, pasta och ännu mer pasta!

/

Vilken oförglömlig kväll! På lördag blev vi hembjudna till Giovanni Rana och  familjens gård utanför Verona. På plats blev vi välkomnade av Giovanni med hans son Gian Luca och fru, den karismatiska och vackra Antonella, i trädgården bland vackra blommor, stämnningsfulla ljus i trädkronorna och som ofta i Italien, en aperitivo och antipasti. Med ett glas svalkande prosecco i handen, njöt vi av goda friterade ravioli, tryffelostbollar, focaccia och trevliga människor i den ljumma kvällen.

Här ser ni självaste Signore Rana som är tydligen, efter påven, det mest kända ansiktet i Italien.

Alltså denna kvinna! Antonella är som sagt Giovannis svärdotter och var med oss vid flera tillfällen under helgen. Jag tror bestämt det var inte en enda av oss där som inte ville typ bli adopterad av henne eller packa ner henne i väskan och ta med henne hem. Så himla härlig!

Sonen fick i uppgift att dela den stora parmesanosten, som sedan skars upp i stora bitar och serverades direkt från osten.

Sedan förflyttande vi oss in till huset där vi fick gå igenom ett riktigt  drömkök, kika på kockarna som jobbade, för att därefter komma in till matsalen med ett vacket uppdukade långbord.

Självklart serverades den godaste Rana pastarätt efter den andra och glasen fylldes generöst på med vin och mera vin. (Alla pastasorter som serverades var supergoda och finns dessutom till försäljning i Sverige.)  Plötsligt mitt under middagen höjdes musiken och tamburiner togs fram. Antonella och Gian Luca drog igång sång och dans och oj oj oj, vilket drag det blev! Snart fylldes golvet med folk och alla var uppe och dansade, t om 80-åriga Giovanni själv!

Vilken energi, glädje och genuin gästvänlighet som utstrålades från hela Rana ”familjen” – både släkten men också de anställda.

Som ni säkert förstår – det gick ingen nöd på oss! Vilken oförglömlig kväll!

Dagen efter gick turen till en olivgård där vi fick lära oss hur man gör olivolja. Vi fick smaka på de olika olivoljorna och goda crostinis toppade med olika såser tillverkade på gården.

Till lunch serverades ett frosseri i lasagna – 5 olika sorters (!) som sedan avslutades med en sorts smulpaj med hasselnötter, som man ställde på bordet, slog hårt med handen några gånger, för att sedan dränka i grappa!

Otroligt mätta och belåtna, tackade vi för en fantastiskt helg full av matglädje, generositet, skratt och nyfunna vänner, för att åka hem till Sverige. Vår älsklings Italien – du slutar aldrig att fascinera och förtrolla oss. Tack för ännu ett oförglömigt minne!

En av helgens höjdpunkter var att vi lärde känna de härliga systrarna Matilda och Olivia – även kända som MOE of Sweden! Vi rekommenderar starkt att ni kikar in på deras blogg och instagramkonto  för lite inredningsinspiration eller bara för att njuta av vackra bilder.

2
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00