ANNONS

Verona, pasta och en magisk utsikt

/

Vi har blivit bjudna till Verona för att hälsa på Giovanni Rana, familjeföretaget startade av Giovanni själv, som tillverkar den kända färskpastan. Igår kom vi fram och efter en snabb, dock väldigt god lunch på hotellet, åkte vi iväg till pastafabriken för en tur för att lära oss hur deras pasta tillverkas, för att sedan skickas iväg till destinationer världen runt.


Efter rundturen var det pastakurs med svärdottern Antonella där vi fick lära oss göra raviolis med en fyllning på ricotta, mascarpone, parmesan och spenat.

Därefter åkte vi till vingården Borgo Rocca Sveva som ligger intill en medelstids bergsby för aperitivos och en magisk utsikt och solnedgång över dalen. Hela miljön var helt fantastisk! Förtrollade av utsikten, den smarriga antipasti och den iskalla proseccon, promenerade vi ner till matsalen för  en utsökt middag med sparrisrisotto, pasta med tomatsås och burrata och slutligen en chokladfondant ”to die for”. Sjukt mätta och belåtna somnade vi gött på hotellet efter en lång dag.

Idag vaknade vi utsövda och redo för att utforska Verona. Efter en härlig frukostbuffé (med mycket sötsaker – till Monicas stora glädje) har vi promenerat runt i den fina staden och sett dess många sevärdheter. En långlunch med pizza, antipasti, pasta och en otroligt god mille feuille med cassata avnjöts på Casa Mazzanti intil Piazza delle Erbe. Nu vilar vi upp oss på hotellrummet för att sedan piffa till oss och möta upp med resten av gänget. Vi är hembjudna till självaste Rana familjen och deras gård för en klassisk italiensk middag! Ciao!

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00