back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Vanilj och hallonknyten

En läcker och frasig dessert med vaniljkräm och hallon, perfekt för att njuta av våren.

Hur

1.

Vispa ihop mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen sjuda på svag värme, under omrörning, till en kräm. Observera att den inte får koka! Ta av från värmen och låt kallna. Blanda sedan i vaniljsocker.

2.

Blanda hallon med limeskal och limesaft.

3.

Skär med vass kniv vårrulledegen i 4 rutor. Lägg en fuktig duk över degen som inte används så att den inte torkar. Lägg en klick vaniljkräm i mitten på varje ruta tillsammans med lite hallon. Fukta kanterna med lite vatten och vik degen till en trekant. Tryck till kanterna så att fyllningen inte läcker ut.

4.

Värm oljan i en kastrull. Lägg försiktigt ner några knyten åt gången och fritera tills de blir gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper. Pudra dem sedan med florsocker.

Ingredienser

ca 20 ark (ca 20 x20 cm) vårrulledeg

till fritering olja

2 dl mjölk 2 äggulor 2 msk strösocker 2 tsk potatismjöl 1 msk vaniljsocker Vaniljkräm

3 dl (låt tina ifall frysta) hallon

1 tsk rivet limeskal

2 tsk färskpressad lime

florsocker