Frittata med grönkål, spenat och feta

Hej! Måndags och dags för veckans vego! Ni som har följt oss ett tag på bloggen har nog märkt att frittata är en riktig favorit hos oss – framförallt för att det finns så många sätt att varierar smaksättningen på den. Hittills har vi bland annat bjudit på en frittata med Västerbottensost toppad med löjrom & crème fraîche, frittata med chorizo, zuchinni och manchegofrittata med nässlor och sparris och frittata med zuchinni och halloumi.

Idag bjuder vi på frittata med grönkål, spenat & feta.

Trevlig måndag!

 

frittatagronkal3

Frittata med grönkål, spenat & feta

300 g potatis
100 g grönkål
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
ca 2 msk olivolja
6 ägg

ca 30 g färsk spenat
1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar
ca 100 g feta

 

Värm ugnen till 175 grader.

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Låt svalna något och skär i tärningar.

Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i 1 msk olivolja i några minuter i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter. Tillsätt grönkål och fräs i ca 5 minuter, tills grönkålen sjunker ihop något. Lägg grönkål och lök åt sidan.

Värm 1 msk olivolja utan att rengöra pannan och stek potatisen tills den börjar få färg.

Vispa äggen och rör ner grönkål, lök, spenat, salt och peppar. Häll ner äggblandningen i stekpannan och rör om med potatisen. Toppa med fetaosten. Ställ in stekpannan i ugnen och grädda i 20-25 minuter. Ta ut stekpannan och låt svalna. Tänk på att handtaget är varmt!

 

.

frittatagrönkål

 

LOADING..