ANNONS

Frittata med grönkål, spenat och feta

/

Hej! Måndags och dags för veckans vego! Ni som har följt oss ett tag på bloggen har nog märkt att frittata är en riktig favorit hos oss – framförallt för att det finns så många sätt att varierar smaksättningen på den. Hittills har vi bland annat bjudit på en frittata med Västerbottensost toppad med löjrom & crème fraîche, frittata med chorizo, zuchinni och manchegofrittata med nässlor och sparris och frittata med zuchinni och halloumi.

Idag bjuder vi på frittata med grönkål, spenat & feta.

Trevlig måndag!

frittatagronkal3

Frittata med grönkål, spenat & feta

300 g potatis
100 g grönkål
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
ca 2 msk olivolja
6 ägg

ca 30 g färsk spenat
1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar
ca 100 g feta

Värm ugnen till 175 grader.

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Låt svalna något och skär i tärningar.

Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i 1 msk olivolja i några minuter i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter. Tillsätt grönkål och fräs i ca 5 minuter, tills grönkålen sjunker ihop något. Lägg grönkål och lök åt sidan.

Värm 1 msk olivolja utan att rengöra pannan och stek potatisen tills den börjar få färg.

Vispa äggen och rör ner grönkål, lök, spenat, salt och peppar. Häll ner äggblandningen i stekpannan och rör om med potatisen. Toppa med fetaosten. Ställ in stekpannan i ugnen och grädda i 20-25 minuter. Ta ut stekpannan och låt svalna. Tänk på att handtaget är varmt!

.

frittatagrönkål

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00