ANNONS

Spaghetti med spenat, broccoli, vitlök och chiliflingor

/

Hoppas ni har haft en riktigt skön jul- och nyårsledighet. För oss har det blivit en hel del god mat och vi längtar efter att äta lite mer vegetarisk närmaste tiden. Idag bjuder vi på en fräsch och enkel pasta med broccoli, spenat, vitlök och chiliflingor.

broccolipasta2


Pasta med broccoli, spenat och vitlök
ca 4 portioner


400 g pasta

ca 500 g färsk broccoli
1 schalottenlök, finhackade
3-4 msk olivolja

2 vitlöksklyftor, tunt skivade
några nypor chiliflingor

100 g färsk spenat
1 – 2 dl riven parmesan
salt och peppar

Skär broccolin i mindre bitar. Fräs schalottenlök i 2-3 msk olivolja i några minuter i en stekpanna tills den mjuknar. Tillsätt broccoli, vitlök och chiliflingor och stek i några minuter tills broccolin mjuknar. Tillsätt spenaten och fräs tills den sjunker ihop något. Salta och peppra.

Koka pastan al dente enligt instruktionerna på förpackningen. (Spar lite av kokvattnet.) Rör ihop pastan med broccoli, spenat, vitlök och ev lite av kokvattnet. Rör ner parmesan och smaka av med ev mer salt och nymalen svartpeppar. Servera!

pastabroccoli

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00