Tips för glöggfesten! Crostini med chevre, granatäpple och solrosfrön

I helgen är det första advent! November har verkligen bara swishat förbi och det är svårt att tro att det är bara några veckor kvar till julafton.  Tiden som börjar nu är en av de bästa tiderna på året! Vi längtar att få ta fram ljustakarna och julstjärnorna som lyser upp i mörkret. I helgen blir det att tända en brasa, sätta på julmusiken, julpynta och baka en masse – pepparkakor, lussebullar, julkakor. Barnen längtar så och vi med!

Ni är säkert många som håller på planera en glöggfest och då ska ni få ett tips på ett smarrigt tilltugg som ni kan bjuda på! Dessa godingar bjöd vi själva på i helgen när vi hade vänner på middag som är nötallergiker. Så himla gott med de rostade solroskärnorna istället för de klassiska valnötterna!

Crostini med chever, granatäpple, solrosfrön

.

Crostini med chèvre, granatäpple, solrosfrön och honung
12 stycken

ca 1/2 baguette
ca 125 g chévre
1 – 1 1/2 dl granatäpplekärnor
1/2 dl rostade solrosfrön
flytande honung
ev. färsk timjan till garnering

Värm ugnen till 225 grader.

Skär baguetten i 12 stycken, ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Lägg på en bakplåt, täckt med bakplåtspapper. Skär chèvren i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på baguetteskivorna. Sätt plåten längst upp i ugnen och grilla i ca 5 minuter eller tills chevre får en gyllenbrun färg. Håll koll så att de inte bränns.

Strö över granatäpplekärnor och solrosfrön. Ringla över lite honung och garnera ev med några timjanblad.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..