Veckomenyn

God morgon kära läsare! Hoppas ni har en skön helg!  Vi tar det lite lugnt i dag efter en trevlig kväll med god mat och gamla vänner hemma hos Lisa. Det var full fart med vuxna och många barn. Som tilltugg, serverade Lisa crostinis med chévre, solroskärnor & granatäpple (recept kommer i veckan här på bloggen ) och hamburgare-sliders med anklever, karamelliserade lök som vi drack Muscat Beaume de Venise till – så himla gott! Lite otippat att drick dessertvin innnan middagen men kombinationen hamburgare, anlever, karamelliserade lök på nybakat bröd tilsammans med det kalla, söta vinet  – W O W säger vi bara!! Till varmrätt lagade Lisas man Lars krämig pasta med karljohansvamp, tryffelkräm och grönkål! En riktigt lyxmiddag! (Tyvärr var det alldeles för mörkt för att ta några bra bilder…)

Och som vanligt på söndagar – veckans meny! Hoppas ni får en riktigt bra vecka! Och hörni – nu är det bara 1 månad kvar till jul!!

 

MÅNDAG

Bulgur med smörfräst svamp, kronärtskocksbottnar, grönkål samt chèvre och rårivna polkabetor

Bulgur med smörstekt svamp, grönkål, kronärtskockbottnar, chèvre och råriven polkabetor.


TISDAG

poulet yassa

Foto: Ulrika Ekblom

Poulet Yassa

Sallad med tonfisk- och mangochutneyröra, färsk mango, avokado och koriander

Sallad med tonfisk- och mangochutneyröra, färsk mango, avokado och koriander

TORSDAG

Potatis- och purjosoppa med limeblad

Potatis- och purjosoppa med limeblad

FREDAG

Foto Roland Persson

Foto Roland Persson

Jordärtskocksgnocchi med svamp- och äppelsås

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..