Chocolate chip cookie i gjutjärnspanna

Dagens ”Throwback Thursday” recept är denna Chocolate Chip Cookie i gjutjärnspanna. Tycker du inte denna kaka är dekadent nog kan du alltid servera den med en kula vaniljglass och lite choklad- OCH kolasås. Firar du Thanksgiving idag är detta en perfekt dessert efter en bastant kalkonmåltid! : )

 

Chocolate chip cookie i gjutjärnsstekpanna

 

Chocolate Chip Cookie i gjutjärnspanna

200 g rumsvarmt smör
eller margarin
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl hackad mörk choklad
2 dl hackad mjölkchoklad

.

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en stekpanna i gjutjärn, ca 25 cm i diameter.

Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägget.

Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blanda till en slät deg. Tillsätt chokladen.

Tryck ut degen i stekpannan. Grädda i ugnen i ca 40 minuter. Låt inte kakan stå inne för länge för den fortsätter att gräddas en stund sedan den har tagits ut ur ugnen. Låt svalna på galler.

Kakan kan serveras varm eller kall och serveras som den är eller med en kula vaniljglass.

Tips! Gör kakan ännu mer amerikansk genom att tillsätta 1 dl jordnötssmör.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..