Linneas 5 bästa!

I helgen var vi på Sthlm Food & Wine och lagade mat i Linnéa Seidels monter för matbloggare!  Många av er har säkert varit inne på Linnéas blogg ”Linnéas skafferi” här på Loppi. Om inte måste ni verkligen kolla in den! För oss är det en konstant källa till inspiration. Underbara och varierande recept med härliga bilder. Innan helgen hade vi aldrig träffat Linnéa utan bara haft lite kontakt via Instagram. Det är egentligen det enda som är lite tråkigt med vårt jobb – och det är att man sällan får möjlighet att träffa sina ”bloggkollegor” och ”kokboksförfattarkollegor”. Speciellt eftersom många av oss är utspridda över hela landet. Men i helgen fick vi som sagt möjligheten att träffa Linnéa vilket var så roligt.  Vi delar onekligen samma passion för mat! Här tänkte vi tipsa om våra 5 favoritrecept från Linnéas blogg! Vi kan även varmt tipsa om att följa Linnéa på Instagram!

 

budapestsaffran

Budapestrulle med saffran och lingon

Alltså, vi tror inte ens vi behöver förklara varför ni ska baka detta. Titta bara på bilden och tänk saffran, lingon, mandel, grädde. OMG – mums!

.

rodbetsgratang

Rödbetsgratäng med solroskärnor och fetaost.

Denna gratäng är perfekt att äta som den är med en fräsch sallad alternativt som tillbehör till t ex kött eller kyckling. Förutom att den är vacker är den vansinnigt god – med den perfekta balansen mellan rödbetornas sötma och de lite jordiga tonerna tillsammans med sältan i fetan och västerbottensosten. Ett extra plus är solroskärnorna som ger lite knaprighet.

linssoppa

Linssoppa med kokosmjölk

Det här en soppa som man kan äta typ en gång i veckan utan att tröttna. Vi brukar göra en stor sats och sen frysa in.

vego-lasagne-2

Vego-lasagne med halloumi

Detta är en av de få vegetariska rätter som köttälskarna Henrik och Lars går med på att vi lagar. T om barnen slukar den med glädje! En given favorit när vi kör våra ”köttfria måndagar”:

chokladbollstarta-kopia

Lyxig chokladbollstårta

Sist men inte minst är denna lyxiga chokladbollstårta. Amerikanskor som vi är så älskar vi allt som är dekadent och ”over the top”. I den kategorin kvalar denna kaka onekligen in. Så galet god – med betoning på galet! : )

  1. Budapestrulle är något jag snart ska ge mig på. Har ännu inte fått bakat det, men känns som ett måste eftersom det är så gott 🙂

  2. Budapestrulltårta är något jag snart ska ge mig på. Har ännu inte fått bakat det, men känns som ett måste eftersom det är så gott 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..