Kladdkakans dag!

Idag är kladdkakans dag och självklart ska det firas! Kladdkaka är ju så himla gott – enda nackdelen är att de flesta recepten ger en väldig tunn kladdkaka. Därför har vi här gjort en mycket större kladdkaka OCH toppat den med karamelliserade popcorn. Kladdkaka extra allt!

kladdkaka

 

Kladdkaka med karamelliserade popcorn

225 g smör
5 små ägg
4 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt

Värm ugnen till 200 grader. Klä botten av en form med bakplåtspapper. Smörj och bröa kanterna av formen.

Smält smöret i en kastrull. Blanda socker och smör. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner i smeten.

Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Göra iordning de karamelliserade popcornen – se här för recept!

Täck sedan kladdkakan med de karamelliserade popcornen.

 

kladdkakan2

 

 

kladdkaka3

  1. Karin skriver:

    Hej, jag undrar hur ni gjorde lejontårtan? Är lite sugen på att göra en liknande till min dotter som fyller 3 år i helgen.

    1. Hej! Jag kommer snart att lägga upp en beskrivning på bloggen. : )

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..