ANNONS

Sallad med ugnsbakad sötpotatis, grönkål, chévre, äpple, fikon, rostade mandlar och äppelcidervinaigrette

/

Snacka om en sallad som är lagade på grönsaker och frukt i säsong, och som är dessutom SÅ HIMLA GOD. Veckans vegetariska kommer nog blir en återkommande höstfavorit hos oss!

Ha en riktigt bra vecka!

chevresallad2

Sallad med ugnsbakad sötpotatis, grönkål, äpple, fikon, chévre,
rostade mandlar och äppelcidervinaigrette

ca 4 portioner

ca 600 g sötpotatis
200 g  grönkål
ca 175 g chévre
3-4 färska fikon
1 äpple
ca ½ – 1 dl rostade mandelflagor

Vinaigrette
3 msk olivolja
3 msk äppelcidervinäger
1 msk färskpressad citron
2 tsk honung
salt och nymalen peppar

Värm ugnen till 225 grader. Skala och skär sötpotatis i bitar. Lägg i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja, salta och rör om. Rosta i ugnen i 5-10 minuter, eller tills de är mjuka.

Vispa ihop ingredienserna till vinaigretten. Smaka av med salt och peppar.

Riv av grönkålsbladen från de grova stjälkarna. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Blanda grönkål och äppelbitarna i en skål. Ringla över ca 2 msk vinaigrette och försiktigt massera in i grönkålsbladen. (Äpplen är med så att de inte blir bruna,) Låt stå i ca 10 minuter.

Smula chevreosten. Skär fikonen i klyftor. Försiktigt varva alla ingredienserna i en stor skål. Rör ner lite vinaigrette i taget och smaka av. Smaka av med salt och svartpeppar.

chevresallad

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00