ANNONS

Ciao Italia!

/

Jag (Monica) har precis kommit tillbaka från en veckas semester på Sardinien. Ni kanske undrar varför det inte har lagts upp några bilder här eller på instagram och det är för att jag hade bestämt att detta skulle bli en semester fri från sociala medier med 100 % fokus på barnen. Ända sedan vi flyttade in i huset i våras så har det varit ett ständigt fix med att få iordning allting, vilket har lett till att barnen har tyvärr fått komma i andra hand många stunder. Denna semester ville jag få kvalitetstid med barnen – och att de skulle få kvalitetstid med oss!

Jag har tidigare varit på Sardinen och visste att de hade fantastiska stränder – kritvit strand och turkos vatten. Och sen är ju italiensk mat en favorit förstås.  Förra resan körde vi runt och besökte olika delar av ön. Denna resa hade dock andra förutsättningar – dvs hålla det så barnvänligt som möjligt. Så det fick bli charter för oss denna gång. Eftersom det var lågsäsong för ”norra européer” var det lugnt och skönt vid poolen. Dock var det fortfarande högsäsong för italienarna så stranden var tyvärr packad med folk. Detta gjorde dock inte så mycket för barnen då Eric håller på att lära sig att simma och tyckte det var lite jobbigt med saltvatten.  Så vi gjorde helt enkelt inte mycket mer än att hänga vid poolen hela dagarna.

Kvällarna och middagarna var dock något besvärliga, då italienska restauranger envisas med att inte öppna förrän tidigast 19.30. Detta är ju lite för sent för att Ines (snart 2 år) ska palla att sitta med. Samtidigt så hade hon svårt att sova i vagnen. Så av 7 kvällar fick vi endast 2 då hon sov genom hela middagen och jag fick äta i lugn och ro.  Jag är helt fascinerad av hur italienska barn orkar vara uppe så sent och äta middag. Jag minns när jag och Henrik var i Tropea för några år sedan – och vaknade kl 03.30 av att några barn spelade fotboll på piazzan utanför vårt fönster! Och tror inte att de sover ut sen på morgonen. Nä nä, kl. 09 på morgonen var stranden minsann packade som sillar med barnfamiljer.

Nåväl, det blev en riktigt skön vecka med massor av bad samt kopiösa mängder pizza, pasta och limonata. Och vi har hela familjen laddat batterierna inför hösten. Henrik ska bygga garage. Ines ska börja på förskola och jag ska förhoppningsvis komma igång att jobba igen. Har några roliga projekt på g. Men det får ni veta mer om sen : )

.

IMG_2609
IMG_2618
IMG_2703

IMG_2783

Så här låg vi oss myste hela dagarna….

IMG_2784

Eller kanske inte.

IMG_2792
IMG_2763

Det skulle förvåna mig om barnen inte fick skörbjugg med tanke på att deras födointag under hela veckan bestod i princip endast av pizza.

IMG_2710
IMG_2687
 
IMG_2681

IMG_2694

Killen som normalt sett ALDRIG blir trött mäktade inte med bad hela dagen och sen sena middagar.

IMG_2660

Och det här var ändå den ”normalaste” bilden av dem alla….

IMG_2670
 
IMG_2641
   
IMG_2832

Henrik som inte gillar skaldjur offrade sig sista kvällen och lät mig beställa denna pasta (som man var tvungen att beställa till två pers). Det var riktigt gott – även om det ser lite slafsigt ut här.

IMG_2831

Det finns nog ingen bättre miljö att äta än på en strand, i solnedgång med fötterna i varm sand.

IMG_2829

Ett tips att hålla barnen lugna på restaurang är att spela antingen Uno eller Yatzy med dem.

IMG_2842

Ines favoritplats. Ett cykelställ på hotellet.

IMG_2811

Restaurang Conchiglia i Alghero. Ett hett tips!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00