ANNONS

Sista dagen på semestern

/

Igår var Henriks sista dag på semestern. Eftersom jag (Monica) frilansar så är min semester lite mer ”flytande”. I år tog vi det riktigt lugnt. Vi spenderade en vecka i Värmland i Henriks föräldrars stuga vilket var som alltid supermysigt. Lyckades t om få in flera dagar med sol och bad. Resterande 3 veckor har vi bara varit hemma i huset och pysslat och tagit det lugnt. Eftersom det finns typ miljoner projekt att ta tag i här så gjorde vi vårt bästa med att inte stressa runt och försöka göra klart allting utan istället hitta en balans med att ta tag i några projekt men också att VILA, umgås med barnen och utnyttja den lilla badplatsen som ligger bara 5 minuters promenad från huset.  Henrik hann fixa hyllor i skafferiet som vi har under trappan och jag har pulat runt i trädgården.  Dessutom har bygget på vår nya garage börjat. De skulle egentligen inte börja gräva och gjuta grunden förrän i slutet av augusti men hade av någon anledning möjlighet att börja 1 månad tidigare. (Jag vet, hantverkare som börjar jobba 1 månad tidigare än planerat är ju UNHEARD OF!!) Så (till våra grannars stora förtret) men vår stora glädje har vi haft en grävmaskin jobbandes från kl 6 varje morgon i två veckors tid!

Som en liten avslutning på Henriks semester åkte vi på en utflykt till Trosa. På vägen stannade vi till på Saltå Kvarn och fikade. När vi väl kom till Trosa började mörka moln  att torna upp sig på himmelen så det blev bara en kort promenad och sen hemfärd. Men, det viktigaste av allt, jag hann iallafall ta lite bilder! : )

IMG_2160

IMG_2170

IMG_2162

IMG_2164

IMG_2167

En av Erics finaste egenskaper är att han är ovanligt generös för att vara en 5 åring. Här sitter han, på eget bevåg, och matar lillasyster med sockerbulle.

IMG_2172

Förut när vi bodde inne i stan hade vi Saltå Kvarn-butiken som granne på Renstiernas gata.  Tyvärr har den nu stängt. Som tur är finns deras produkter i nästan alla livsmedelsaffärer.

IMG_2177

Förutom 5 kg makaroner (!) passade jag även på att köpa Getmjölk från Järna mejeri som ligger granne med Saltå Kvarn. Tänker göra lite getost och inviga vår jordkällare för att lagra den.

IMG_2181

Trosa är en oerhörd mysig liten hamnstad med små trähus, kullerstensgator och en liten kanal som rinner genom staden. Ser ni hur barnen verkligen är i extas över hur fint det är… ; )

IMG_2183

En perfekt dagsutflykt från Stockholm. Jag kan tänka mig att åka tillbaka igen och då passa på att äta på någon av fiskrestaurangerna.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00