ANNONS

Grillad fläskkarré, potatissallad med salsa verde och grillade persikor med mozzarella, chili och mynta

/

Jag (Lisa) och familjen är i Järvsö hos mina svärföräldrar. Ni som har följt vår blogg ett tag har säkert sett att jag åker ofta till Järvsö, både på sommaren och vintern. Vår mamma kommer härifrån och vi har själva bott här när vi var yngre. (Se här för flera inlägg om tips om fina Järvsö och allt man kan göra här!)

Jag måste erkänna att på grund av det trista svenska sommarvädret har jag inte varit särskilt inspirerad av att grilla, som man ofta gör på sommaren. Men häromdagen fick vi fint väder och blev himla sugen på grillat och då tillagade vi svärmors goda marinerade fläskkarré. Den här marinaden gör hon ofta, och den är verkligen superenkel och väldig god!  Till köttet gjorde jag iordning en ljummen färsk potatissallad med salsa verde och lite parmesan. Mmm, så smaskig den blev – till och med så att barnen smakade och gillade den! Ja, 2 utav 3 iallafall. Den kommer jag garanterat göra fler gånger!

Jag blev också sugen på att göra en sallad på grillade nektariner som jag hade blivit inspirerad av ett annat recept. Resultatet blev en fantastisk färgglad och god sallad på grillade persikor, mozzarella, chili och basilika! De fina ätbara blommorna – kryddtagetes – fick jag plocka hos våra vänner Sanne och Mattias som bor och driver Solbacken här intill.

flaskkarre

Grillad fläskkarré
4-6 portioner

8 skivor fläskkarré (med ben) á ca 200 g

Svärmor Karins marinad
1 1/2 dl sötchilisås
1 dl chilisås
2 msk sesamolja
1 msk kinesisk soja
1 msk olivolja

Rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg karréskivorna i en ziplockpåse och häll ner marineraden. Stäng påsen och massera in marinaden så att köttbitarna täcks. Ställ in i kylen i några i några timmar eller helst över natten. Grilla fläskkarrén på båda sidor till köttet är genomstekt.

potatissallad

Ljummen potatissallad med salsa verde
ca 6 portioner

ca 1.2 kg färskpotatis
2 dl färsk bladpersilja
2 dl färsk basilika
1 vitlöksklyfta
2 msk kapris
1 msk dijonsenap
2 msk färskpressad citron
1 tsk sardellkräm eller 2 sardellfiléer, finhackad
ca 1 1/2 dl olivolja
3-4 msk finriven parmesan
salt och nymalen svartpeppar
1-2 nävar ruccola

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och låt svalna något.

Mixa alla ingredienserna till salsa verde i en mixer eller med mixerstav. Rör ihop  salsa verde försiktigt med potatisen, gärna med händerna så att inte potatisarna går sönder. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat eller stor skål, och varva med ruccola.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00