ANNONS

Vår bästa recept med jordgubbar

/

Än är säsongen för jordgubbar inte över! Vi har sagt det förut, vi säger det igen. Det är något alldeles speciellt med de svenska jordgubbarna.

Vi växte upp på den amerikanska östkusten utanför Washington, D.C. med en amerikansk pappa och en svensk mamma. På somrarna brukade vi åka till Sverige för att hälsa på vår mammas familj. Då spenderade vi tid hos mormor i hennes sommarstuga utanför Järvsö i Hälsingland. En av våra starkaste, och härligaste minnen var att sitta i gräset intill mormors jordgubbsland och äta solvarma söta nyplockade jordgubbar.

Det är tack vare det svenska klimatet som våra gubbar blir så goda. Vi har sol under längre tid på dygnet kombinerat med kallare nätter som gör att jordgubbarna blir så söta. Idag har vi samlat ihop våra bästa recept med jordgubbar!

Solmogna jordgubbar vill många kanske äta helst precis som de är! Här ger vi en massa härliga tips på smaksättningar och tillbehör!

Lakritsmarängtårta med citronkräm, jordgubbar och limesocker

Lakritsmarängtårta med citronkräm och jordgubbar

flader-bal

Mousserande fläderbål med jordgubar

tarta

Marängtårta med färskostmousse och jordgubbar

chokladdoppade-jordgubbar-

Chokladdoppade jordgubbar

Cheesecake recept

Cheesecake med jordgubbar och hallon

Chokladfondue

Chokladfondue och jordgubbar

Sommartiramisu

Snabb sommardessert

rabarber1

Smördegsknyten med jordgubbar och rabarber

Lemon posset

Lemon ”Posset

Isbitar med blommor

Somriga isbitar

jordgubbspaj

Foto: Ulrika Ekblom

Jordgubbspaj med limekräm

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00