ANNONS

Och vinnaren är…

/

Grattis Maja! Du har vunnit ett ex av vår bok Från Grunden med systrarna Eisenman. Din glass på avokado, banan, ärtor och mynta var både gott och spännande!  Framförallt tycker vi att den är rolig då den passar både som en dessert eller som en förrätt om man gör den lite mindre söt. Om vi serverar flera rätter under en middag så kan vi ofta servera en liten sorbet mellan förrätten och varmrätten som en liten ”palate cleanser” som man säger på engelska – man fräschar helt enkelt upp smaklökarna inför nästa rätt. Denna glass passar perfekt som detta!

Kika också gärna in på vår instagram @eisenmansisters då vi även där snart kommer ge möjligheten att vinna boken.

Avokado-, banan- och ärtglass med mynta

Avokado-, banan- och ärtglass med mynta

Avokado-, banan- och ärtglass med mynta

.

Avokado-, banan- och ärtglass med mynta

4 – 6 portioner

Detta blir en rätt stor mängd glass. Vill man ha mindre är det bättre att göra halva receptet då den färdiga glassen bör ätas direkt och inte fryses in.

2 bananer, frysta och skivade

1 pkt, 250 g avokado, frysta tärningar

1 näve färsk mynta + spara lite till dekoration

250 g frysta gröna ärtor

1 – 2 limefrukt, pressad juice

2 msk agavesirap (eller mer beroende på önskad sötma)

1 knivsudd lakritspulver

Mixa allting slät i en matberedare eller mixer.  (Eventuellt får man addera lite vatten). Servera direkt.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00