back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Chokladkakor med hasselnötter och pärlsocker

Under sommarens regniga dagar måste barnen sysselsättas och då är bakning högst upp på deras önskelista. Dessa chokladkakor med pärlsocker och hasselnötter är en favorit.

Hur

1.

Vispa smör och socker poröst.

2.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg.

3.

Forma degen till en rulle. Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i ca 30 minuter.

4.

Ta ut degen ur kylskåpet och skär den skivor, ½ tjocka.

5.

Vispa ägget lite lätt.

6.

Blanda pärlsocker och hasselnötter.

7.

Pensla kakorna med ägget och doppa sedan ena sidan i socker- och nötblandningen.

8.

Lägg ut på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.

9.

Grädda i mitten av ugnen i 10 – 15 minuter.

10.

Låt kakorna svalna en stund på plåten lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.

Ingredienser

150 smör

¾ strösocker

3 vetemjöl

2 kakao

1 vaniljsocker

1 ägg

1 pärlsocker

1 hackade hasselnötter