ANNONS

En fantastisk morsdag

/

I söndags var det morsdag och vilket fantastiskt fint väder dagen bjöd på. Dessutom blev jag (Lisa) ordentligt firad! Vaknade till en klarblå himmel och strålande sol med kaffe på sängen. Sedan ”tvingade” barnen ut mig från huset för att de skulle ordna en överraskning. Så efter jag kom hem från en skön löpartur längs Edsvikens strand, hade barnen (tillsammans med Lars) dukat fram brunch i trädgården. Lea hade förberett en färgglad frukttallrik – titta vad vackert!

DSCF0512

Sedan blev jag serverade en variant av min favorit brunchrätt : ”Eggs Benedicte” – rostat bröd med rökt skinka, grillad sparris, stekt spenat, pocherat ägg toppad med hollandaisesås. Och till det serverades Mimosa – färskpressad apelsinjuice med en skvätt champagne.  Så ljuvligt gott!

DSCF0533

Lars och barnen hade också gjort jordgubbsmoothies och fattiga riddare med lönnsirap.

DSCF0522

Vilken lyxig start på dagen!

Eftersom vi hade redan varit lediga i 3 dagar och fixat för fullt i trädgården, kunde vi verkligen ta det lugnt och slappa i solen hela familjen tillsammans. Barnen hade ställt i ordning spa i trädgården, så jag fick fotbehandlingen och massage. Riktigt skönt!

Våren är verkligen den bästa tiden på året när man bor i hus. Det är fantastiskt att få uppleva naturen komma till liv så nära inpå till skillnad från när vi bodde i lägenhet i stan. Varje dag går jag ut och kikar på pionbuskarna som växer så det knakar, tar en titt i pallkragarna för att se om salladen eller spenaten har kommit upp ur jorden, förundras över hur rabarbern, libbstickan och gräslöken växer så fort.

Liljekonvaljerna i min trädgård – ett underbart vårtecken!

DSCF0509

Och de ljuvliga äppelträden som står i blom!

DSCF0506

På eftermiddagen kom vår mamma Helene hem till oss för att äta morsdagsmiddag. Min man Lars är lika matintresserad som jag och hade lagat en fenomenal 3-rätters. Efter 20 år tillsammans så kan man lugnt säga att han vet vad jag gillar!

Färskpotatis, grillad sparris, rostad schalottenlök, brynt smör, dill

DSCF0540

Potatisen serverades med en klick gräddfil och löjrom.

DSCF0543

Och iskallt champagne. Min favoritchampagne! Krispig, lagom torr, lagom sött – himmelskt gott helt enkelt!

Till varmrätt lagade han Pasta Vongole. En av min absoluta favoriträtter.

DSCF0562

Barnen fick bestämma efterrätt och då blev det kokosplättar, vaniljglass och färska bär. Desserten slank ner så snabbt så vi hann inte ta någon bild….

Vilken dag – jag fullkomligt njöt!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00