ANNONS

Pizza bianco med ramslökspesto, flower sprouts och kanderad citronzest

/

Denna pizza kan möjligen vara den godaste pizzan du någonsin äter.

Flower sprouts är en förädlad brysselkål och är oerhört söta – och goda! Om du inte kan få tag på dem (de finns i välsorterade livsmedelsbutiker ) går det lika bra med t ex grönkål eller svartkål.

Pizza bianco med ramslökspesto, flower sprouts och kanderad citronzest
1 pizza, 2 – 4 portioner

Här ger vi inga exakta mängder på hur mycket topping du lägger på pizzan – det får du bestämma själv. Servera som en måltid eller som tilltugg.

Ramslökspesto
100 gram ramslök
1 liten vitlöksklyfta

50 gram riven parmesanost
ca 1 dl rapsolja
1/2 dl rostade solroskärnor
salt och peppar
saft från pressad citron

Kanderade citronskal
4 citroner
1 dl socker
2 dl vatten
1 msk ljus sirap

1 pizzadeg
mozzarella
flower sprouts (eller grönkål eller svartkål)

För att göra peston: mixa eller mortla ramslök, vitlök och parmesan. Tillsätt oljan och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

För att göra de kanderade citrusskalen: skölj frukten. Skär av skalet i långa tunna remsor med vass kniv. Undvik att få med den vita beska delen. Skär sedan remsorna i smala strimlor. Häll rikligt med vatten i en kastrull. Lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i 5 minuter. Sila bort vattnet. Upprepa detta 3 gånger. Koka socker, vatten och sirap i en tjockbottnad kastrull över låg värme till en lag. Tillsätt skalen och låt koka, fortfarande över låg värme, i ca 15 minuter eller tills lagen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt lagen svalna. Skalen kan förvaras i sockerlagen i kylen tills de ska användas.

Sätt ugnen på högsta värmen. Värm en plåt i ugnen.

Kavla ut pizzadegen och lägg den på en bakplåtspapper. Riv sönder mozzarellan i mindre bitar och fördela den över degen. Skär flower sproutsen i mindre bitar och fördela över pizzan.  Ta ut den varma plåten från ugnen, försiktigt men snabbt dra bakplåtspappret med pizzadegen över på plåten.

Grädda pizzan högst upp i ugnen tills den börjar bli gyllenbrun, i några minuter. Håll koll så att det inte bränns. Det går snabbt!  Ta ut pizzan och toppa med pesto och kanderad citronzest.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00