ANNONS

Majssoppa med sweet chili, koriander och corn nuts

/

Denna majssoppa är en favorit i vår familj. Barnen tjatar om den jämt. Och Eric kan t om laga den själv. Vi har genom åren varierat den lite – bland annat genom att tillsätta lite kokosmjölk. I denna version har vi toppat med ”corn nut”, dvs rostade majskorn.

Majsoppa med sweet chili och corn nuts

Majsoppa med sweet chili och corn nuts
Majssoppa med sweet chili, koriander och corn nuts
4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chilifrukt, urkärnad
2-3 potatisar
2 msk olivolja
2 burkar majs á ca 340 g
1 liter grönsaks- eller hönsbuljong
1/2 dl sweetchilisås
salt och peppar
färsk koriander och corn nuts till garnering

Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chili. (Spar ev lite till garnering.) Skala och skär potatis i mindre bitar. Fräs lök i olivolja i en kastrull i några minuter. Rör ner vitlök och chili och fortsätt fräs i några minuter till. Tillsätt potatis, majs och buljong. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter, eller tills potatisen är genomkokt. Mixa soppan med en mixerstav eller i matberedare tills den är slät.  Rör ner sweet chilisås och smaka av med salt och peppar.

Garnera soppan med koriander, chili och krossade majsnötter.

Tips! Corn nuts, eller majsnötter kan hitta i välsorterade matbutiker, i påse eller oftast bland nötter och ”naturgodis” på lösvikt.

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00