ANNONS

Merguezköttbullar med couscous, kikärtor, babyspenat och fetayoghurt

/

Den sköna påskhelgen är slut. Jag (Lisa) och familj har njutit av en veckas ledighet med skidåkning i Järvsö. Självklart har vi även ätit en massa god påskmat bestående av bl a sill, ägg och lax. Men nu är man rätt sugen på lite andra smaker, som t ex de här kryddiga merguez-köttbullar med couscous och fetaröra! Ha en riktig bra vecka!

.

Merguez-köttbollar med couscous, kikärtor, oliver, babyspent och fetayoghurt
4 portioner

4 portioner couscous
ca 2 dl gröna eller svarta oliver
1 burk kikärtor á ca 400 g 
ca 40 g babyspenat
örtsalt

Merguez-köttbullar
500 g lammfärs
 1- 2 tsk harissa
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk fänkålsfrön, mortlade

3/4 tsk salt
ca 1/4 tsk nymalen svartpeppar

1 krm vitlökspulver
1 krm malen kanel
1 krm cayennepeppar
olivolja till stekning

Feta- & yoghurtröra
150 g feta, smulad
2 dl turkisk yoghurt
1 msk olivolja
1/2 vitlöksklyfta, pressad
salt och svartpeppar

Vispa ihop alla ingredienser till feta- och yoghurtröran. Smaka av med salt och peppar.

Tillaga couscousen enligt instruktionerna på förpackningen. Smaka av med örtsalt (typ Herbamare).

Blanda alla ingredienserna till köttbullarna. Rulla färsen till bollar och stek i olivolja tills de är genomstekta.

Varva couscous, kikärtor, oliver och babyspenat. Servera med merguez-köttbollarna och feta- och yoghurtröran.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00