ANNONS

Påsktips! Ägg med matjesillröra, picklad rödlök och rödbetschips

/

 


Ägg med matjesillröra, rödbetschips och picklad rödlök

8 stycken

4 ägg, kokta  och skalade
4 bitar matjessill (1/3 burk á 200 g)
2 msk gräddfil
1 tsk finhackad gräslök

1 rödbeta
olja till fritering

Snabbpicklad rödlök
1 rödlök
1 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker

gräslök och sallad till garnering

Börja med den picklade rödlöken genom att skala och skiva rödlöken tunt. Koka upp vinäger och socker, tills sockrets har lösts upp. Lägg rödlöken i en burk och häll på den varma lagen. Låt stå i minst 30 minuter.

Skala och skiva rödbetan riktigt tunt, gärna med en mandolin. Värm oljan till 180 grader. Fritera rödbetsskivorna i 30 sekunder till 1 min, beroende på tjocklek. (Man får prova sig fram.) Lägg på hushållspapper för att rinna av och salta.

Finhacka matjessillen. Dela äggen i halvor. Ta upp äggulorna med en sked och blanda med matjessill, gräddfil och gräslök. Spritsa fyllningen i hålet efter gulan och tryck ner ett litet rödbetschips. Garnera med picklad rödlök och gräslök.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00