ANNONS

Risotto med zucchini, grönkål och ostronskivling

/

Risotto med zucchini och ostronskivling

4 portioner

Vi vet, att ha smör och grädde i en risotto kan anses vara något av en faux pas. Men det är ju så gott. Som Julia Child sa ”If afraid of butter – use cream”. Vi kör som sagt både…

8-9 dl grönsaks- eller svampbuljong
2 schalottenlökar, finhackade
ca 1 dl olivolja
4 dl Arborioris eller annan risottoris
1 dl vitt vin
300 g ostronskivling
1 liten grön zucchini
1 liten gul zucchini
100 g grönkål
25 g smör
1 dl vispgrädde
1-2 dl parmesan, färskriven
1 näve rucolla
ca 3 msk finhackade färska örter, t ex timjan, basilika, körvel
salt och svartpeppar

hyvlad parmesan till garnering

Koka upp buljong och håll varmt på låg värme.

Fräs lök i 2 msk olivolja på medelhög värme i en tjockbottnad kastrull tills löken är glansig – löken ska inte få färg. Häll i riset och fräs i ytterligare någon minut. Häll i vin och låt koka in under omrörning. Tillsätt lite av buljongen och rör om. När all buljong har absorberats tillsätt ytterligare lite buljong. Fortsätt på samma vis tills riset har lätt tuggmotstånd ocn känns al dente.

Medan risotton sjuder, dra isär svampen i strimlor och fräs den i 1/2 dl olja tills den börjar bli lite krispig. Lägg på hushållspapper för att rinna av.

Skär zucchinin i små tärningar. Skär sönder grönkålen i mindre bitar. Fräs zucchini och grönkål i  ca 2 msk olja tills zuchinnin börjar få lite färg. Salta och peppra.

När riset är klart, rör i smör, grädde, parmesanost, svamp, grönkål och zucchini. Smaka av med salt och peppar.

Till servering – toppa med rucolla, örter och hyvlad parmesan.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00