ANNONS

Ett hus blir till

/

För precis nästan två år sedan hittade vi (Monica och Henrik) en tomt som vi blev helt förälskade i. Innan vi visste ordet av hade vi köpt den och planerna för att bygga ett hus kom snabbt igång. Detta råkade sammanfalla med att jag och lisa började jobba på en ny kokbok samtidigt som jag blev gravid. Som ni förstår så blev det två rätt så intensiva år. Strax innan Ines föddes så flyttade vi till en pytteliten tvåa och de senaste 3 månaderna har vi varit inneboende hos min mor. Men så i fredags kom äntligen den dagen som vi har väntat på i två års tid. Vi fick äntligen flytta in i vårt nybyggda drömhus (lagom till att boken blev klar…)! Nedan följer en bildkavalkad där ni får följa med på resan från att den befintliga stugan på tomten revs (av Henrik) och sedan hur den nya huset byggdes (av Intressanta hus)

Våren 2015

Vi har t om en egen liten bäck som slingrar sig genom vår tomt.

Augusti 2015 – Då tomten blev officiellt våran!

Våren 2016 – Henrik började det mödosamma arbetet med att riva huset.

Sommaren 2016 – grunden förbereds.

September 2016. Så kom den stora dagen som vi hade väntat på i nästan 1 1/2 år! Huset levererades kl 7 på morgonen. Kl 19 stod den rest!

Fasaden är behandlat med järnvitriol och kommer bli gråare med tiden.

Hösten 2016
Henrik ville ha svarta stuprör och hängrännor. Jag ville ha mörkgrå. Han vann den fajten. Vilket visar sig nu i efterhand vara rätt beslut! På väggen utan fönster valde vi i efterhand att montera i ett (se nedan). Vi kom nämligen på att man måste kunna under varma sommarkvällar ha ett fönster som man kan öppna – och det enda vi hade var ett enorm nästan 3 meter bred altandörr.

Både invändigt och utvändigt blev det bättre med fönstret! Anledningen till att brädorna är ljusare på övervåningen var för att de två fönster var placerade lite för lågt. Det rättades dock snabbt till och det tog inte lång tid innan de ljusa brädorna hade samma färg som resten av huset.

Drömmer om vårt första jul i huset nästa år…

Våren 2017 –  och vi har äntligen fått flytta in. Nästan precis två år efter att vi hittade tomten! Älskar hur tallen kastar sin skugga över fasaden på huset. Nu längtar jag efter att få börja fixa i trädgården. Första projektet blir att plantera ett grästak på taket ovanför entredörren.

Jag ”designade” huset men gick sen till en arkitekt som fick rita upp det. Hade en väldigt tydlig idé av hur jag ville ha det – öppen planlösning för kök och vardagsrum, separat del med badrum, sovrum och klädkammare för mig och Henrik, rymligt gästrum samt en övervåning med barnrum och allrum där barnen kan härja fritt. Taket blev inte riktigt som på denna ritning utan, det fick en sarg runtom vilket ger huset en mer ”boxig” utseende.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00