ANNONS

Krämig broccolisoppa med mynta och chili

/

Som veckans vego bjuder vi på en krämig broccolisoppa med mynta och chiliflingor! För oss Stockholmare är det sportlov den här veckan. Denna soppa passar perfekt att packa med i termos som matsäck när ni ska ut i skidbacken eller skidspåret.

Ha en skön vecka!

broccolisoppa2

Krämig broccolisoppa med mynta och chili
ca 4 portioner

1 gul lök
1 vitlök
ca 500 g broccoli
3 potatisar
2 msk olivolja
ca 1 liter grönsaksbuljon
g ca 2-3 msk finhackad färsk mynta
1-2 dl crème fraiche
1 tsk chiliflingor

Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och skär/bryt broccolin i bitar.  Spar några små buketter till garnering. Skala och skär potatisen i små bitar.

Fräs lök i olivolja i några minuter i en kastrull. Tillsätt broccoli, potatis och fräs i några minuter.  Tillsätt buljong och koka upp. Låt koka i 10-15 minuter, eller tills potatisen är mjuk. Rör ner myntan och kör soppan i en matberedare eller med mixerstav tills den är slät. Rör i crème fraîche, värm soppan lite till och smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer buljong om så önskas. Fräs broccoli-bitar och chiliflingor i lite olja på hög värme tills de får färg. Garnera soppan.

broccolisoppa1

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00