ANNONS

Älggulasch

/

Nu i veckorna är det sportlov för många vilket betyder fina dagar ute i skidbacken, i längdspåret eller på skridskobanan. Idag bjuder vi vårt recept på älggulasch som passar att ta med som matsäck istället för en tråkig (och dyr!) hamburgare i skidrestaurangen eller en torr medhavd macka. Den mustiga och matiga soppan är perfekt att värma sig med och mätta magen efter en härlig stund i den friska vinterkylan!

alggulash

Älggulasch
4 portioner

500 g älgfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3 potatis
2 morötter
2 palsternacka
1 röd paprika (gärna spetspaprika)
2 tomater
1/2 dl tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk mald kummin
1 lagerblad
ev ca 1/2 tsk cayennepeppar (om man vill ha lite hetta)
ca 1 1/4 liter viltbuljong eller köttbuljong

Garnering
gräddfil, créme fraîche eller smetana
finhackad persilja

Skala och hacka lök och vitlök.  Skala och skär potatis, morötter och palsternacka i tärningar. Kärna ur och skär paprikan i tärningar. Hacka tomaterna.

Fräs löken i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt älgfärsen och fräs till den är genomstek. Tillsätt grönsakerna, kryddorna och tomatpuré och fräs i några minuter till. Häll på buljongen, koka up och låt soppan sjuda i ca 15 minuterna, eller tills grönsakerna är kokta. Smaka av med salt och peppar

Garnera med gräddfil och hackad persilja.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00