ANNONS

Svart bönsoppa toppad med salsa, avokado och gräddfil

/

Veckans vego. Typ världens enklaste soppa!

bonsoppa-salsa

Foto Helene Pe

Superenkel svart bönsoppa med salsa

4 portioner

4 dl tacosås
3 burkar svarta bönor à 400 g
1 liter grönsaksbuljong
salt och peppar

Tomatsalsa:

3 mogna tomater
1 liten pressad vitlöksklyfta
2 msk finhackad rödlök
1 msk hackad färsk koriander
1/2 tsk urkärnad och finhackad röd chilifrukt
1 msk färskpressad lime
salt och peppar

Till servering:

Avokado
Gräddfil
Lime

Nachochips

Låt bönorna rinna av. Blanda dem med tacosås och buljong i en kastrull och låt koka upp. Sjud sedan under
lock i ca 15 minuter.

Under tiden gör tomatsalsan. Kärna ur tomaterna och skär dem i tärningar. Blanda ihop med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.

Mixa hälften av soppan slät i matberedare eller använd stavmixer. Blanda sedan ihop med resten av soppan och värm upp. Späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

Toppa med gräddfil, salsa, hackad avokado och avsluta med att pressa över lite limesaft. Servera med nachochips.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00