ANNONS

Semmelworkshop med Mia Öhrn

/

För en herrans massa år sedan så fick vi äran att vara Svenska Dagbladets semmeljury tillsammans med den eminenta Mia Öhrn – som dessutom är semmelexpert!  Visst låter det fantastiskt att få smaka 15 olika semlor? Och visst var det roligt – men något av en pärs också som ni kanske förstår. Vi har nog inte ätit en enda semla sedan dess…. : )  Det är rätt roligt att läsa artikeln så här 10 år senare. Mia var nog rätt före sin tid med tanke på kommentaren ”Slappna av, man måste kunna experimentera.” De orden verkar många ha tagit fasta på med tanke på att nuförtiden kan man få allt från en semmelwrap till typ semmelpyttipanna.  Det verkar som vi var dock inte lika toleranta och av någon outgrundlig anledning tyckte vi det var viktig med en trekantig lock…

Nu har ni iallafall möjlighet att gå på en semmelworkshop hos Mia. Så här skriver hon:

Lördag 25 februari, då ni, då händer det grejer! Jag tänker ha en semmelworkshop i min matstudio i Hornstull. Vi bakar semlor, äter semlor, pratar semlor, jag tänkte till och med att vi gör våra egna semmelsmycken! Främst tänker jag att vi gör klassiska semlor efter allas smak och tycke, men det kommer säkert även att finnas utrymme för att testa mer okonventionella varianter om man vill det. Eftersom detta är helgen innan fettsidagen får man dessutom med sig några släta vetebullar hem att stoppa i frysen tills dess. Och så kommer jag att ha en liten föreläsning om fastlagsbullarnas historia och utbredning i världen medan degen jäser. Hur härligt låter inte allt detta! Anmäl er genom att mejla mig på mia.ohrn@gmail.com.

Kostnad: 750 kronor per person

Tid: Lördag 25 februari klockan 11-15.30

Plats: Matlabbet, Hornstulls strand 9, Stockholm

icon-mia-01-kopiera

Foto: Bohman + Sjöstrand

Semlor Mia Öhrn

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00