ANNONS

Ugnsbakad vitlökskyckling, sötpotatis och grönkål med chèvre- och honungskräm

/

Jag (Monica) har en liten ”soft spot” vad det gäller att slänga ihop ett gäng ingredienser på en plåt och tjoffa in i ugnen.  Framförallt de dagar när min ambitionsnivå inte är så hög. Oftast blir det kyckling med några goa grönsaker.  Just idag blev det sötpotatis, grönkål, rödlök och vanlig potatis. Som ni kanske märker så har jag även en faiblesse för chévre- och honungsröra. Den verkar dyka upp lite titt som tätt här på bloggen.

.

”One Tray Bake” med kyckling, sötpotatis, grönkål och chèvre- och honungskräm

4 – 6 portioner

1 kg kycklinglår
600 g sötpotatis
600 g potatis
2 rödlök
100 g grönkål

12 – 15 vitlöksklyftor (oskalade)
olivolja
chiliflakes
salt och peppar

Chévreröra
200 g chèvre

1/2 – 1 dl crème fraiche
2 – 3 msk honung
salt

Värm ugnen till 200 grader.

Skala potatis och sötpotatis. Skär i klyftor. Skala rödlöken och skär i klyftor.  Skär bort mittstjälken på grönkålen och riv sönder den i mindre bitar.  Lägg upp alla grönsaker tillsammans i en långpanna. Rinlga över olivolja. Salta och peppra. Men rena händer, blanda alltihopa. Fördela grönsakerna så att kålen hamnar underst (så bränns den inte så lätt).  Blanda kycklingen med olivolja, salt och peppar och fördela ovanpå grönsakerna. Strö över lite chiliflakes. Ställ in i ugnen i ca 45 – 60 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.

Under tiden blanda ingredienserna till chèvreröran.

Servera chèvreröran med kycklingen och grönsakerna.

.

Fler One Tray bakes:

Kyckling med spetskål, polkabetor och chèvre-& honungsröra

Kyckling med spetskål, polkabetor och chevre- & honungsröra

Ugnsrostad kyckling, ciabatta och mozzarella

Ugnsrostad kyckling, ciabatta och mozzarella

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00