ANNONS

Äggnudlar med gröna grönsaker

/

Jag (Lisa) har upptäckt att några av mina favoritgrönsaker är gröna – grönkål, broccoli, haricots verts och spenat. Att de alla är supernyttiga är också förstås ett stort plus! Grönt är skönt, och gott!

IMG_0147

Stir-fry nudlar med broccoli, haricots verts, grönkål och spenat
4 portioner

ca 400 g äggnudlar
4 salladslök
1-2 msk neutral olja
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor, finhackade
ca 300 g broccoli
150 g haricots verts
ca 100 g grönkål
3 msk vatten
ca 50 g färsk babyspenat
ca 1/2 dl rostade sesamfrön till garnering

Sås
2 msk kinesisk soja
1 msk lönnsirap eller honung
2 tsk fisksås
1 tsk färskriven ingefära
1 tsk sesamolja
1/2 – 1 tsk chiliflingor

Koka nudlarna enligt förpackningen. Skölj med kallt vatten och låt rinna av i durkslag.

Ansa salladslöken. Skala löken och skär i tunna klyftor. Skär eller bryt broccoli i mindre buketter. Riva av grönkålen från den grova stjälken. Rör ihop ingredienserna till såsen.

Värm olja i en stekpanna och stek salladslöken på hög värme tills de får lite färg, utan att brännas. Lägg åt sidan.

Fräs lök och vitlök i några minuter i stekpanna. Tillsätt broccoli, haricots verts och grönkål. Häll i vattnet, sätt på ett lock och låt grönsakerna ångas i 2-3 minuter.  Tillsätt såsen, rör om och låt puttra i någon minut. Rör ner spenat och nudlar och rör om tills nudlarna är varma. Smaka av med salt och peppar. Servera och strö över de rostade sesamfröna.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00