ANNONS

Grön ärtsoppa med chevrekräm och rosmarinkrutonger

/

Veckans vegetariska blir denna goda och vackra grön ärtsoppa med chèvrekräm och rosmarinkruonger. Varsågod!

Grön ärtsoppa med chèvre och rosmarinkrutonger

Grön ärtssoppa toppad med chèvrekräm och rosmarinkrutonger
ca 4 portioner

2 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
500 g gröna ärtor
ca 7-8 dl grönsaksbuljong
salt och peppar

Chèvrekräm
100 g chèvre
1/2 dl crème fraîche
1 msk honung
salt och peppar

Rosmarinkrutonger
ca 1 1/2 dl dagsgammalt vitt bröd skuren i små tärningar
2 tsk olivolja
1 krm smulad torkad rosmarin
salt

Värm ugnen till 175 grader. Blanda bröd, olja och rosmarin till krutongerna. Smaka av med salt. Sprid ut på en ugnsplåt och rosta i 5-10 minuter tills de är gyllenbruna. Smula till mindre bitar.

Rör ihop ingredienserna till chèvrekrämen. Smaka av med salt och peppar.

Skala och finhacka schalottenlök. Fräs i olivolja i en kastrull i några minuter. Tillsätt buljong och ärtor och låt småkoka i ca 10 minuter. Kör slät i en mixer eller med mixerstav.  Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer buljong till önskad konsistens.

Tips! Spar några hela ärtor till garnering.

.

Grön ärtsoppa med chèvre och rosmarinkrutonger

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00