ANNONS

Kamutvete med grillad halloumi, babyspenat, granatäpple och hummus på linser

/

Visst är det så otroligt gott med granatäppelkärnor? Dessutom är de supernyttiga och fulla med antioxidanter -men tyvärr är det rätt så knepigt och kladdigt att få ut de där fina röda kärnorna. Min (Lisa) dotter Ellie älskar granatäpplen vilket är fantastiskt. Men jag måste erkänna att jag har tvekat att  köpa dem bara för att jag tycker det var så himla pilligt. Nu är det slut med det! Här får ni tips på hur man går tillväga för att slippa allt kladd och stänk! Sedan kan ni göra den här goda salladen med kamutvete, halloumi, granatäpple och hummus på röda linser!

Kärna ur grantäpple utan stänk:
Mjuka upp granatäpplet lite genom att rulla det mot arbetsbänken i köket. Dela granatäpplet på mitten. Vänd den snittade sidan ner mot en skål och slå med t ex baksidan av en slev. Ett annat sätt är att sänka ner en halva i taget i en skål med kallt vatten. Pilla loss kärnorna under vattnet eller vänd ut och in på granatäpplet så att kärnorna lossnar. Kärnorna kommer nu att flyta upp till ytan och du slipper stänk från den röda saften.

granatapple

 

Sallad med kamutvete, grillad halloumi, färsk spenat,
granatäpple och hummus på röda linser

kamutvetelinshummus

Sallad med kamutvete, grillad halloumi, färsk spenat,
granatäpple och linhummus
4 portioner

Rödlinshummus
2 dl okokta röda linser (4 dl kokta)
1 vitlöksklyfta, skalad
3 msk tahini
1 msk färskpressad citron
1 tsk finrivet citronskal
ca 1-2 msk olivolja
salt och peppar

1 msk rostade sesamfrön
4 portioner kamutvete
300 g halloumi
örtsalt
65 g färsk spenat
ca ½ granatäpple, kärnorna
ca 60 g rostade pumpafrön

Börja med att göra hummusen på röda linser. Koka linserna enligt förpackningen. Låt eventuellt rinna av och svalna. Kör i en mixer tillsammans med vitlök, tahini och citronsaft och skal. Tillsätt olivolja och fortsätt mixa till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Rör ner de rostade sesamfröna.

Koka kamutvetet enligt förpackningen, gärna i grönsaksbuljong istället för vatten. Låt svalna och smaka av med örtsalt. Skär halloumin i skivor. Pensla osten med olja och stek den i en stek- eller grillpanna tills den är gyllenbrun på båda sidor. Blanda kamutvetet med spenat, halloumi och granatäpplekärnorna. Ringla över en god olivolja, dra några varv med svartpepparkvarnen och strö över pumpafrön. Servera med hummus på röda linser och ett gott bröd, t e x pitabröd. (Receptet hittar du här!)

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00