ANNONS

Majs toppad med Creme Bonjour Jalapeno, lime och koriander

/

Vi har gjort ett roligt samarbete med Crème Bonjour då vi har fått i uppdrag att ta fram ett recept med en av deras nya produkter  – Crème Bonjour Jalapeño.  Receptet ska passa som tilltugg och mingelmat och då är färskost väldigt tacksamt att använda. Naturligtvis gick våra tankar åt det mexikanska köket där jalapeñon används mycket.  Jalapeño är en chilifrukt som är medelstark till mycket stark. Skalets färg skiftar från grön till röd, beroende på hur mogen den är. Den gröna är den vanligaste i matbutikerna här i Sverige.

Resultatet blev mini-majskolvar toppad med Crème Bonjour Jalapeño, limezest, färsk koriander och rökt paprikapulver.  Så enkelt att göra och verkligen supergott med den krispiga söta majsen tillsammans med hettan från jalapeños, syran från färskosten och lime, samt den rökiga smaken från paprikan.

majs2

majs


Mini-majskolvar toppad med Jalapeño Crème Bonjour, lime, koriander

och rökt paprikapulver
ca 12 stycken

400 g majskolvar (färsk eller fryst)
75 -100 g Jalapeño Crème Bonjour
1 lime
rökt paprikapulver
färsk koriander
2 lime, i klyftor till servering

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg ner majskolvarna och låt koka i 7-8 minuter. Om frysta majskolvar används,  koka enligt instruktioner på förpackningen. Häll av vattnet och låt svalna. Skär i ca 12 bitar. Lägg en klick Jalapeño Crème Bonjour på varje majs. Riv över färsk limeskal och strö över lite rökt paprikapulver. Garnera med färsk koriander. Servera med limeklyftor för att pressa över.

För mer inspiration och recept!

** I samarbete med Crème Bonjour**

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00