ANNONS

Bimbimbap/Pokebowl

/

Poke Bowl eller Bimbimbap eller t om kanske Poke Plate i det här fallet. Jag  (Monica) vet inte vad jag ska kalla denna rätt. Det är helt enkelt en massa mojsigheter upplagt på en skärbräda för att man sen ska kunna plocka ihop sin egen skål med önskad smak och konsistens. Jag tar förstås allt. I flera omgångar.

För mig är grunden nästan alltid rå fisk – helst salmalax (och så ris förstås). Sen kollar jag helt enkelt vad jag har i kylskåpet.  Ni får inga exakta mängder i detta recept utan ni får helt enkelt se det lite som inspiration. Som sås blandade jag majonnäs och den koreanska såsen Gochujang. Den finns att köpa i välsorterade livsmedelsaffärer och asiatiska livsmedelsaffärer.

Dagens tillbehör till laxen och riset blev följande:

Stekt ägg
Rårivna morötter med sesamfrön och sesamolja
Rödkål
Wakame-alger
Gurka snabb”picklat” i risvinsvinäger och lite socker
Kimchi
Frästa champinjoner
Salladslök

Hoppas ni har lite överseende med den hemska kvalitén på bilden. Som jag har nämnt här förut på bloggen så är det svårt i dessa tider att ta snygga bilder med endast några få (om ens några överhuvudtaget) ljusa timmar under dagen.

Poke Bowl Bimbimbap

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00