ANNONS

Veckomeny – med inspiration från andra matkulturer!

/

Varför bygga murar och stänga gränser? Tänk vad mycket man kan få i utbyte när man kommer i kontakt med andra kulturer.  Jag (Monica) längtar tills vi ska flytta in i vårt nya hus. Tydligen har det flyttat in en flyktingfamilj från Syrien i grannhuset.  Det kommer inte dröja många dagar innan jag står där på deras farstukvist och tigger om receptet på Mahshi – och i gengäld delar jag gärna med mig konsten att lägga in den perfekta sillen!

I veckans matsedel vidgar vi vår kulinariska horisont och gör en liten resa bland matbloggar i andra länder. Ha en bra vecka!!

MÅNDAG

Aubergine with yohgurt sauce från den israeliska bloggen My Moms Recipes and More

TISDAG

Beeftagine

Tagine  från den algeriska bloggen My book of Rai.

ONSDAG

Pizzaiola with Capers

Pizzaiola with capers från den Serbiska bloggen Palachinkablog

TORSDAG

Bulgur Croquettes with Walnut-Tomato Sauce

Bulgur Corquettes with Tomato and Walnut Sauce från den Azerbajanska bloggen AZ Cookbook

FREDAG

Börek

Feta Cheese and Mint Börek från den turkiska bloggen Café Fernando

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00