ANNONS

Spaghetti med grönkål, körsbärstomater, vitlök och chili

/

Superenkelt, supersnabbt och supergott! Veckans vegetariska är ett recept på pasta med körsbärstomater och grönkål stekt i vitlök och chili, som sedan toppas med en massa parmesan.

spaghetti grönkål, körsbärstomer, chili

Spaghetti med grönkål, körsbärstomater och chili
4 portioner

ca 400 g pasta
1 schalottenlök
1-2 vitlöksklyftor
1-2 tsk finhackad chilifrukt (behåll kärnorna för mer hetta)
ca 2-3 msk olivolja
150 g grönkål
ca 300 g körsbärstomater, halverade
1/2 dl hackad persilja
salt och nymalen svartpeppar
parmesanost

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och spar ett par matskedar av kokvattnet.

Under tiden pastan kokar, fräs schalottenlök och chili i olivolja i några minuter i en stekpanna, utan att löken får färg. Rör ner grönkålen och och vitlök fräs tills grönkålen sjunker ihop något.  Lägg ner körsbärstomaterna och låt dem steka i ca 30 sekunder. Rör ner det sparade kokvattnet och blanda med pastan. Rör ner persilja och smaka av med salt och peppar. Riv över parmesan och servera!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00