ANNONS

Ugnsrostade grönsaker, ciabatta och mozzarella med chili-aioli

/

Idag delar vi med oss ett recept på ugnsrostade grönsaker, ciabatta, mozzarella med chili-aioli som veckans vegetariska. Trevlig måndag!

Ugnsrostade grönsaker, ciabatta och mozzarella med chilimajo

Ugnsrostade grönsaker, ciabatta och mozzarella med chilimajo

Ugnsrostade grönsaker, ciabatta och mozzarella med chili-aioli
ca 4 portioner

2 morötter
1 zuchinni
2 sötpotatisar
4 betor (röda, gula och/eller polka)
1 rödlök
8 vitlöksklyftor (oskalade)
2 mozarella
1 ciabatta
ca 3 msk olivolja
salt och peppar

CHILI-AIOLI
2 äggulor, rumsvarma
2 vitlöksklyftor, pressad
¼ tsk chilipeppar
2 dl rapsolja, rumsvarm
1-2 tsk sambal oelek
salt

Värm ugnen till 200 grader.

Skala morötter och skär i bitar. Skär zuchinni i skivor och sedan halvmånar. Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Skala rödlöken och skär i klyftor. Skala betorna och skär i klyftor. Riv sönder mozzarellan och ciabattan i mindre bitar.

Blanda alla ingredienser utom mozzarella och zucchini i en långpanna. Ringla över olivoljan och blanda. Salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 30  minuter. Blanda ner zucchinin och fördela mozzarellan ovanpå alltihopa. Ställ tillbaks i ugnen i ytterligare ca 10 minuter eller tills grönsakerna börjar bli gyllenbruna.

Under tiden att grönsakerna är i ugnen, gör chili-aiolin. Vispa ihop äggulorna med pressad vitlök och chilipeppar. Vispa ner oljan droppvis till en tjock majonnäs. Rör ner sambal oelke och smaka av salt.

Servera de ugnsrostade grönsakerna och ciabattan med chili-aiolin.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00