back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Ugnsrostade grönsaker, ciabatta och mozzarella med chili-aioli

Ett recept på ugnsrostade grönsaker, ciabatta och mozzarella med chili-aioli.

    Hur

    1.

    Värm ugnen till 200 grader.

    2.

    Skala morötter och skär i bitar.

    3.

    Skär zucchini i skivor och sedan halvmånar.

    4.

    Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar.

    5.

    Skala rödlöken och skär i klyftor.

    6.

    Skala betorna och skär i klyftor.

    7.

    Riv sönder mozzarellan och ciabattan i mindre bitar.

    8.

    Blanda alla ingredienser utom mozzarella och zucchini i en långpanna.

    9.

    Ringla över olivoljan och blanda.

    10.

    Salta och peppra.

    11.

    Rosta i ugnen i ca 30 minuter.

    12.

    Blanda ner zucchinin och fördela mozzarellan ovanpå alltihopa.

    13.

    Ställ tillbaks i ugnen i ytterligare ca 10 minuter eller tills grönsakerna börjar bli gyllenbruna.

    14.

    Under tiden att grönsakerna är i ugnen, gör chili-aiolin.

    15.

    Vispa ihop äggulorna med pressad vitlök och chilipeppar.

    16.

    Vispa ner oljan droppvis till en tjock majonnäs.

    17.

    Rör ner sambal oelek och smaka av salt.

    18.

    Servera de ugnsrostade grönsakerna och ciabattan med chili-aiolin.

    Ingredienser

    2 morötter

    1 zuchinni

    2 sötpotatisar

    4 betor

    1 rödlök

    8 vitlöksklyftor

    2 mozarella

    1 ciabatta

    ca 3 msk olivolja

    salt

    peppar

    2 äggulor

    ¼ tsk chilipeppar

    2 dl rapsolja

    1-2 tsk sambal oelek