ANNONS

Helgtips! Bak- och chokladfestivalen, 6-9 oktober

/

Älskar ni choklad? Älskar ni bakat? Då ska ni ta er till Stockholm i helgen och gå på Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan.

TV-känd konditorn Magnus Johansson från ”Dessertmästarna” startade chokladfestivalen 2002 tillsammans med konditorkollegan Tony Olsson på Nordiska museet. Festivalen blev en sådan succé så 2013 fick de flytta festivalen till Stockholmsmässan. 2014 ändrades namnet till ”Bak- & Chokladfestivalen” då bakkomponenten las till.

bak- och chokladfestivalen

I fyra dagar erbjuds ett fullspäckat program med allt ifrån provsmakning av olika chokladsorter, lära sig om t ex Valhronachoklad och hur man gör chokladtartletter, chokladpraliner och chokladganache; titta på finalen om vem som blir Årets Konditor 2016, eller baka med Maria Blohm och lära dig om proffsiga knep och tekniker. Varför inte prova rom och choklad med Sveriges främsta romkännare tillika sommelier och författare, Duane Dove?

rom

Nytt för i år finns ”Baktorget” med bagerier och konditorier från hela Sverige där besökarna får följa hantverket på nära håll, och köpa med sig nybakat bröd och andra godsaker hem. Populära bagerier som Brunkebergs bageri, Haga tårtkompani och bageri, Brot kommer bland andra finnas på plats. Vill du lära dig baka äkta surdegsbröd?  Passa på att boka plats på Sébastien Boudets 2 timmars kurs!

Sébastien Boudet

Det finns även en hel del aktiviteter barn. Varför inte vara med i Kladdkakeracet som är en baktävling för barn mellan 10 och 14 år. Vem gör den godaste kladdkakan? En professionell jury smakar, bedömer och korar en vinnare.

Här hittar ni hela programmet!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00